pátek 3. září 2010

Co tady vlastne delam

Dneska to bude bez diakritiky, bohuzel nemam tady ceskou klavesnici....Tak se predem omlouvam.

Uz jsem v praci 4. dnem, tak muzu lehce shrnout, co tady delam, resp. hlavne co tady budu delat, co bude naplni me prace, jaky to tady je a tak. Jsem na politicke sekci, muj sef je Ital, dale tu pak je Portugalec, Spanel, Cech, Brazilci atd...Neni to zas tak velka sekce, celkove na Delegaci pracuje tak 30-40 lidi tipuju. Sidlo je byvala galerie a podle toho to tady vypada:) Zvenku je to pekny barak, ale zevnitr - pricky v barevnem provedeni zazloutle bezove, stejne tak i stoly, zkratka nic moc. Navic uz pry dost nestaci kapacity, takze Administration sidli dokonce ve vedlejsi budove. Dalsi, pomerne neprijemnou zalezitosti je uz asi mesic nefungujici klimatizace, k jejiz oprave se stale nikdo nema ("stoji to penize, je to moc drahy, Delegace na to nema a blablabla"). Dopoledne je to jeste v klidu, ale odpoledne, jakmile slunicko zacne prazit na nasi, jizni stranu, tak je to fakt na chcipnuti. Okna se otevrit v prizemi nesmi, z bezpecnostnich duvodu...Takze proste je tu jako v pekarne.

Behem tech tri mesicu, co tu stravim budu delat na trech oblastech - lidska prava, drogy a security v Brazilii, potazmo oblasti Latinske Ameriky, potazmo v ramci vztahu EU - Brazilie. Vypada to docela zajimave, tak snad to tak i bude a ty moje vyplody budou k necemu uzitecny. Trosku by me nastvalo a zamrzelo, kdyby se ty zpravy a local strategy zametly pod koberec...

Musim rict, ze jsem nejvic rada za to, ze tady je ten Cech, Matyas. Bez neho bych tu byla asi dost ztracena a hlavne by se tu se mnou skoro nikdo nebavil:) To tady trosku vazne zatim, nevim jestli to je tim, ze jsem tu nova, nebo ze jsem proste jen stazistka, nebo ze si pulka lidi mysli, ze portugalsky nerozumim...kdo vi...i kdyz je fakt, ze nekdy mi ta jejich portugalstina dava fakt zabrat, ze netusim na co se me ptaji, ale to se podda:) Snad... Celkove mi ale prijde, ze tady nejaky velky kamaradsofty nefrcej, prestoze pulka lidi pracovni dobu prokrafe u kaficka a tak, tak na obed jezdi vsichni domu a i co jsem slysela, tak team building tady asi nejak extra nepraktikujou. Skoda. Budu se muset holt zabavit jinde a s nekym jinym. Ale to me trochu mrzi, hned by tu bylo prijemneji. Ale kdo vi, treba se to zmeni a tohle je muj prvni usudek, ktery budu muset pak vzit zpatky:)

Jinak se ale musi nechat, ze koncit v patek v pul druhy mi prijde super. To bych zavedla i v CR:)


Žádné komentáře:

Okomentovat