pátek 10. září 2010

Kam po Brazílii na výlety?

Usoudila jsem, že je načase si začít plánovat výlety, kam bych tak jako zajela se podívat, zrelaxovat, vypadnout z tohohle prašnýho, suchýho, červenýho města. Určitě chci vidět Rio, Sao Paulo, Salvador, Buenos Aires, Foz do Iguacu. Ráda bych jela do Belo Horizonte/Diamantiny, do Natalu, Florianopolis, Curitiby a já nevím kam ještě. Ideálně ještě do další latinskoamerický země.
Ale to všechno záleží na letenkách, jestli budou dostatečně levný na můj rozpočet, jestli tam seženu ubytování, ideálně u nějakýho couchsurfisty (nejlevnější varianta:)). V pondělí musím na Delegaci nahlásit, kdy si tak chci vzít volno, je to sice předběžný a můžu to změnit, ale tak mít nějakou představu a zhruba data není úplně na škodu.

Takže zatím to vypadá následovně:

konec září - Rio de Janeiro, pokud najdu levnou letenku, asi se budu rozhodovat fakt podle letenek a různých akcí...
9.-11.(12.) října - Foz do Iguacú, chceme to jak z brazilský, tak argentinský strany
okolo 22. října uvažuju nad Salvadorem, popř. Belo Horizonte, popř Curitibou, podle letenek uvidím, aspoň na víkend vypadnout
kolem 30. října - Sao Paulo - krajani tam mají nějakou festu, tak se přifařím a uvidím, možná bych to dala na tři dny, možná na míň, nicméně pak 2. listopadu je svátek, takže by se to dalo spojit s nějakým mořem! a vrátit se až toho 2.
26.11.-2.12. - Buenos Aires+Cordoba(?), chtěla bych toho v Argentině vidět víc, tak snad se podaří.

Pak se na cca dva, tři dny vrátím do Brasílie, podívám se na Filipovo představení Pomády, na který teď už pilně trénujou, a pak bych zase vyrazila, tentokrát doufám, že už za mnou někdo přijede (!!!) a nebudu jezdit sama...a to bych chtěla ty další místa, který jsem nestihla vidět. 

Jak na to tak koukám, tak ono nakonec toho času na cestování nebude, hlavně se bojím, že se to dost prodraží, takže pak nebudu moct jet na všechny místa, co chci...:( Hrozně moc bych chtěla do Manaus, strašně mě to láká, ale asi to nevyjde. Ale nepropadám skepsi a nechám se překvapit, co přijde:) No, i když...lehce skepsi propadám, že neuvidím všechno, co chci! Holt sem budeme muset zajet ještě několikrát!

Pokud byste měli nějaký tipy, kam zaručeně mám jezdit a kam nemám, tak sem s nimi!

Žádné komentáře:

Okomentovat